در این پست آموزش تست دو قطعه مهم در الکترونیکی صنعتی را به شما آموزش می دهیم و امیدواریم که مورد توجه شماعزیزان قرار بگیرد ، با لذت الکترونیک همراه باشید . . .
برای تست دیود زنر مطابق نوشته عکس زیر عمل کنید
برای تست رله هم مطابق نوشته عکس زیر عمل کنید
فیبر مدارچاپی ابزاریست برای درست کردن بستر یک مدار الکترونیک ، سیم کشی ها بوسیله ماژیک مخصوص یا پرینتر روی قسمت مسی فیبر رسم می شود و با قراردهی در اسید مدارچاپی سیم کشی ها ظاهر می گردد ، این ابزار دارای انواع مختلفی از جنسهای مختلف از جمله استخوانی و فایبر گلاس می باشد و در فروشگاه های لوازم الکترونیکی به فراوانی یافت می شود . در زیر نمایی از این ابزار را دارید که طرف مسی ان رو به تصویر است و به رنگ نارنجی دیده میشود ، طرف دیگر فیبر فاقد لایه مسی می باشد و رنگ قهوه ای مانند دارد ، پس از چاپ مدار بر روی فیبر باید انرا به وسیله مته مخصوص سوراخکاری نمایید .
در این پست نحوه ساخت یک چراغ قوه خیلی ساده پرنور را در یک تصویر برای شما قرار داده ایم ، این وسیله تشکیل شده است از یک باطری کتابی نه ولتی و کمی زرورق و شش عدد ال ای دی سفید پرنور و یک سوکت باطری و مقداری مقوا که نحوه سر هم کردن آنها در شکل زیر آورده شده است ، براحتی میتوانید این وسیله را بسازید و از کاربرد ان لذت ببرید ، عمر نور این چراغ قوه با یک باطری نو 48 ساعت کامل میباشد
آموزش ساخت موتور دست ساز آهن ربایی با وسایل کاملا ساده و ابتدایی ، این موتور را میتوانید برای مقاصد آموزشی و ازمایشی بسازید و از حرکت آن لذت ببرید ، وسایلی که برای ساخت این موتور نیاز دارید عبارتند از : یک عدد پیچ - یک عدد آهن ربای قرصی شکل فلزی رسانا - یک باطری قلمی 1.5 ولت - یک فیش گیره ای
ساخت : همانند عکس زیر قطعات را ببندید ، خواهید دید که پیچ در حالت آویزان قرار میگیرد و شروع به چرخش میکند ، این وسیله موتور هموپلار نام گرفته است و این متن را از یکی از سایت های خارجی برای شما عزیزان ترجمه کرده ایم و امیدواریم مورد پسند شما واقع شود ، پس از اینکه قطعات را سر هم کردید فیلم زیر را تماشا کنید تا نحوه راه اندازی موتور را بفهمید .
تماشای فیلم راه اندازی موتور در آپارات
همانطور که میدانید بعضی از تلوزیون ها فقط یک ورودی صوت و تصویر فیشی RGB دارند ، این یک مشکل عمده برای خیلی هاست که با آن دست و پنجه نرم میکنند ، به طور مثال ما یک گیرنده دیجیتالی و یک دوربین آنالوگ داریم و میخواهیم این دو هم زمان به تلوزیون متصل باشند ولی بدلیل اینکه تلوزیون ما فقط یک ورودی صوت و تصویر بیشتر ندارد نمیتوانیم این کار را انجام دهیم ، و باید یکی را قطع کنیم و فیش دیگر را متصل کنیم ، با مداری که در زیر میبینید میتوانید دو دستگاه را همزمان به یک تلوزیون متصل کنید و حتی میتوانید همزمان هر دو دستگاه ورودی را روشن بگذارید که مزیت اصلی این مدار همین است ، در هر زمان با فشردن کلید S1 ورودی تلوزیون تغییر میکند و ورودی بعدی به تلوزیون متصل میشود .
در مدار بالا قسمتی که نوشته TV SET را باید به ورودی تلوزیون متصل کنیم و به دو قسمت دیگر ورودی صوت و تصویر اعمال کنیم ، همچنین این مدار نیاز به منبع تغذیه 12 ولتی نیز دارد ، آیسی بکار رفته در این مدار از نوع 4017 میباشد که متداول است و همچنین با استفاده از سوییچ S1 میتوانید ورودی ای که به تلوزیون میخواهید اعمال کنید را انتخاب کنید و با کلید ریست هم میتوانید به حالت اول بازگردید ، دو عدد رله دو کنتاکته نیز در مدار بکار رفته شده است .
در الکترونیک قطعاتی هستند که نقش سوییچ الکترونیکی را ایفا میکنند و کاربردهای متفاوتی دارند ، ساده ترین سوییچ الکترونیکی ترانزیستور است که با اعمال ولتاژ به پایه بیس رسانا میشود ، در زیر چهار مدل مختلف سوییچ الکترونیکی در علم الکترونیک را مشاهده میکنید که توضیحات مختصری هم در رابطه با آنها برای شما ارائه داده ایم .
BJT : ترانزیستور شامل سه پایه بیس - امیتر - کلکتور
FET : ترانزیستور اثر میدان شامل سه پایه پیت - درین - سورس
IGBT : ترانزیستور آی جی بی تی شامل سه پایه گیت - امیتر - کلکتور
Thyristor : تریستور شامل سه پایه آند - کاتد - گیت
پاسخ به یک سوال تعمیراتی : اگر در یک دستگاه الکترونیکی کنترل از راه دور عمل نکرد مشکل از چیست ؟
1 - باطری و اتصالات باطری کنترل از راه دور را تست کنید
2 - با دوربین موبایل ببینید که وقتی دکمه کنترل را فشار میدهید نور سفید از چشمی کنترل خارج میشود یا نه
3 - اگر نور سفید خارج شده کنترل سالم است اگر نشد کنترل معیوب است و باید عیب یابی کنید
4 - برد کنترل را با اسپری ناهید تمیز کنید
5 - اتصالات لحیم شده روی کنترل را بررسی نمایید تا قطعی و اتصالی وجود نداشته باشد
3 - امکان دارد چشمی گیرنده دستگاه سوخته باشد و یا قطعی و اتصالی رخ داده باشد
4 - در مدار گیرنده دستگاه مشکلی بوجود امده
مقدمه : انتقال ولتاژ بدون سیم به گیرنده یک فناوری جدید است که در گوشی های جدید بکار برده شده است به طوری که نیازی به متصل کردن فیش شارژر نداریم و فقط کافیست موبایل را روی شارژر مخصوص قرار دهیم تا شروع به شارژ شدن کند ، در این قسمت یک نمونه ساده برای شما مثال زده ایم که از طریق این مدار میتوانید ولتاژ را بصورت بیسیم انتقال کنید و یک لامپ ال ای دی را از فاصله 3 ثانتی متری روشن کنید ، این وسیله دارای دو قسمت فرستنده و گیرنده است که سیم پیچی شده اند .
وسایل مورد نیاز :
یک باطری 1.5 ولتی
یک عدد ال ای دی
یک عدد ترانزیستور منفی ( 2N3904 )
یک عدد مقاومت یک کیلو اهمی
حدود دو متر سیم مسی روکش دار ( سیم ترانسها )
ساخت سیم پیچ ها و کل مدار :
یک استوانه که قطرش دو سانت باشه پیدا کنید و سیم مسی رو دورش سی دور بپیچین و دو طرفش رو با چسب برق ( چسب لنت ) گره بزنید تا باز نشه ، دو سر سیم رو ببرید ، این شد سیم پیچ اولمون که باید دو سر سیمشو به LED متصل کنید .
حالا دوباره مثل قبل 15 دور سیم باز جدا بپیچید و سیم رو 5 سانت بدید بیرون از حلقه و تا بزنین ، این برای درست کردن سر وسط هستش و باز حلقه رو 15 دور دیگه ادامه بدین و سیم رو قیچی کنید ، الان یه سیم پیچ با سه سیم بیرون اومده داریم ، کار بعدی که باید بکنیم اینه که سر های سیم ها رو با اتیش کبریت بسوزونیم تا عایق روشون از بین بره و بشه به مدار لحیمش کرد .
حالا سیم پیچ ها رو طبق مداری که در بالا میبینین با مدار لحیم کنید ، بعد با نزدیک کردن دو سیم پیچ به هم میبینید که ال ای دی روشن میشه ، اگه ال ای دی روشن نشد سیم پیچی که ال ای دی بهش متصل کردین رو بر عکس بگیرین رو سیم پیچ اولی .
در این مطلب به شما نحوه ساخت یک پاوربانک اظطراری موبایل را بازگو میکنیم ، پاور بانک وسیله ای است که میتوانید با استفاده از آن در مواقع اظطراری که گوشی شما شارژ برقی ندارد ، آن را با متصل کردن به پاوربانک شارژ کنید ، با ما همراه باشید امیدواریم از مطالبی که برای شما در این سایت قرار میدهیم استفاده کافی را ببرید .
وسایل لازم :
باطری 9 ولتی کتابی
شارژر فندکی ماشین
فیش رابط باطری 9 ولت
طرز ساخت :
ابتدا شارژر فندکی ماشین را باز کنید و از قالبش جدا کنید و دو سیمی که به قسمت انتهایی شارژر فندکی که به داخل فندکی میرود را جدا کنید ، این سیم ها اقلب به رنگهای قرمز و سیاه هستند ، حالا این دو سیم رو با رعایت قطبهای مثبت و منفی به فیش رابط باطری 9 ولتی متصل کنید ( طبق شکل زیر ) اگه قطبهای مثبت و منفی رو نمیدونین روی برد رو نگاه کنید نوشته مثلا V+ یعنی قطب مثبت .
مرحله بعد : کار تمومه ! حالا کافیه باطری 9 ولتی رو به فیش رابط متصل کنید و خروجی یو اس بی شارژر فندکی رو به موبایلتون متصل کنید ، میبینید که گوشی با سرعت شروع به شارژ شدن میکنه ، از این وسیله ارزان قیمت میتونید تو جاهای اظطراری که نمیتونید برای شارژ گوشیتون یجا بایستین میتونید استفاده کنید ، مثلا در حال راه رفتن ، هر باطری کتابی تقریبا میتونه دو الی سه بار گوشیتون رو شارژ کنه و خیلی بصرفه هم هست ،
برای ساخت یک شوکر یا شوک دهنده جیبی مهم ترین قسمت ساخت چوک آن است ، شما میتوانید این چوک را خودتان بسازید و یا اینکه بصورت آماده تهیه کنید ، اگر آماده تهیه کنید بهتر است و پاسخ دهی بهتری دارد ، در زیر یک نمونه چوک مناسب برای شوکر های جیبی که میبینید که نسبت امپدانس ورودی و خروجی آن 2 به 1400 اهم میباشد ، یعنی 700 برابر ، با این توصیف ولتاژ خروجی بالایی خواهید داشت .
پایه های چوک ها : چوک ها بیش از چهار پایه دارند ، در این قطعات دو پایه و یا چند پایه مربوط به سیم پیچ اولیه و باقی پایه ها مربوط به سیم پیچ ثانویه میباشند ، اقلب رو بروی یکدیگر قرار دارند ، پایه ها به قسمت های مختلف سیم پیچ متصل هستند .
پیچیدن چوکها با دست : برای پیچیدن یک چوک با دست ابتدا باید از طریق فرمولهای مخصوص ترانس پیچی تعداد دور اولیه و ثانویه و همچنین ضخامت سیم مورد استفاده را محاسبه کنیم و سپس بر روی هسته فریت اقدام به سیم پیچی اولیه و سپس بر روی آن سیم پیچ ثانویه را بپیچیم .
لینک های مفید
آرشیو مقالات سایت
دسته بندی موضوعی