سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راکتانس چیست و چه معنایی دارد ؟

الف) راکتانس سلفی

سلف یا سیم پیچ مانند خازن در فرکانسهای مختلف از خود مقاومت های مختلفی نشان می دهد به طوری که در زمان بالا رفتن زیاد فرکانس سلف مانند یک اتصال باز عمل می کند و بالعکس در فرکانسهای پایین و دی سی مانند یک اتصال بسته و مقاومت ناچیزی از خود نشان می دهد که به این مقدار مقاومت متغیر راکتانس سلفی یا مقاومت القایی سلف می گویند .

ب ) راکتانس خازنی 

راکتانس خازن نیز مانند راکتانس سلف است اما برعکس سلف یعنی در فرکانس های بالا اتصال کوتاه و در فرکانس های پایین و دی سی به عنوان یک اتصال باز عمل می کند .






نظرات راکتانس سلفی چیست ، راکتانس خازنی چیست ، راکتانس یعنی چه ، راکتانس چیست ،


 به طور کلی چهار نوع فیلتر داریم :

فیلتر بالا گذر: فقط فرکانسهای بالا را عبور داده و فرکانسهای پایین را حذف می نماید .

فیلتر پایین گذر : فرکانسهای پایین را عبور می دهد و فرکانسهای بالای تعیین شده را حذف می نماید .         

فیلتر میان گذر : فرکانسهای میانی یا متوسط را عبور داده و باقی فرکانسها را حذف می کند .

فیلتر میان نگذر : فرکانسهای متوسط و میانی را حذف می کند و باقی فرکانسهای بالا و پایین را عبور می دهد .

 

کاربرد فیلتر ها چیست ؟

بیشترین کاربرد فیلتر ها در مدارهای مخابراتی ارسال و دریافت کننده و آمپلی فایرها و تنظیم کننده های صدا و حذف نویز در گیرنده های رادیویی از جمله رادیو و تلوزیون به کار می رود .






نظرات فیلتر چیست ، فیلتر میانگذر چیست ، فیلتربالاگذر چیست ، فیلتر پایین گذر چیست ، فیلتر میان نگذر چیست ، انواع فیلترهای الکتر ،


ترایاک چیست ، کاربرد ترایاک ، نحوه استفاده از ترایاک ، ترایاک چه قطعه ای است ؟

ترایاک قطعه ای است مانند تریستور با این تفاوت که تریستور فقط با پالس مثبت که به گیتش اعمال می شود هادی می شود و جریان را عبورمی دهد اما ترایاک با هر دو پالس مثبت و منفی هادی می شود و قادر است جریان زیادی را از خود عبور دهد ، توان ترایاک بسیار بالاست و در مدلها و توان های مختلفی ساخته می شود همچنین ترایاک بیشتر در ولتاژ های متناوب شهری مورد استفاده قرار می گیرد ، از جمله کاربردهای ترایاک میتوان به استفاده در مدارات دیمر - کنترل فاز و بعضی از نوسان سازهای قدرت اشاره کرد . یک ترایاک دارای 3 پایه می باشد که دوپایه پایه های آند1 و آند 2 می باشند و پایه دیگر پایه گیت می باشد . متداول ترین ترایاکی که هم اکنون در مدارات الکترونیکی از آن استفاده می شود ترایاک به شماره BT136 میباشد که قطعه خوب و تقریبا ایده آلی است.






نظرات ترایاک چیست ، انواع ترایاک ، کاربردهای ترایاک ، نمای ترایاک ، مشخصات ترایاک ، نحوه کارترایاک ، شماره ترایاک ،


رگولاتور چه قطعه ایست !

رگولاتور قطعه ایست 3 پایه که برای ثابت نگه داشتن ولتاژ تغذیه یک مدار به کار می رود ، در بیشتر مدارات الکترونیکی نیاز به یک ولتاژ ثابت و بدون تغییر برای تغذیه مدارات داریم که به طور مثال اگر ولتاژ منبع از 10 ولت به 11 ولت تغییر پیدا کردن خروجی ما ثابت باشد و هیچ گونه تغییری نداشته باشد . 

شکل رگولاتور چگونه است 

رگولاتور ها بیشتر به صورت 3 پایه در قالبی شبیه به ترانزیستورهای دارلینگتون در بازار موجوداند که یکی از پایه های آن که پایه وسطی میباشد پایه مشترک ، پایه سمت چپ ورودی و پایه سمت راست نیز پایه خروجی می باشد که در شکل زیر نمایان است . 

انواع رگولاتور 

رگولاتور ها با ولتاژ های مختلفی در بازار موجوداند که ولتاژ کاری آنها با نام آنها قابل تشخیص می باشد ، به صورتی که دو رقم اول رگولاتور ها با 78 شروع می شود و دو رقم بعدی ولتاژ خروجی رگولاتور می باشد مثلا اگر نام رگولاتور 7805 باشد رگولاتور از نوع 5 ولتی است و با اعمال ولتاژ 5 تا 10 ولت به ورودی آن در خروجی همان ولتاژ 5 ولت ثابت شده را خواهیم داشت .

نکته مهم 

در صورت استفاده دائمی از رگولاتورها در مدارات حتما باید به آنها گرماگیر آلمینیومی متصل کنیم چون خیلی داغ می کنند و امکان معیوب شدن آنها بسیار بالاست .






نظرات انواع رگولاتورها ، رگولاتورها ، رگولاتورچیست ، طریقه استفاده ازرگولاتور ، مدارثابت کننده ولتاژ ،


مشخصات تقویت کننده های عملیاتی 

 تقویت کننده عملیاتی به تقویت کننده ای می گویند که دارای مشخصات زیر است :

1 – مقاومت ورودی بی نهایت

2- مقاومت خروجی صفر

3- بهره ولتاژ بی نهایت

4- بهره جریان بی نهایت

بهترین نوع تقویت کننده های عملیاتی آی سی 741 می باشد که در بازار به فراوانی یافت می شود و دارای 8 پایه میباشد که پایه 1 پایه افست ، پایه 2 ورودی - ، پایه 3 ورودی + ، پایه 4 زمین ، پایه 5 افست ، پایه 6 خروجی ، پایه 7 تغذیه و پایه 8 نیز خالی می باشد.

کاربردهای تقویت کننده های عملیاتی

از جمله کاربردهای تقویت کننده عملیاتی می توان به موارد زیر اشاره نمود :

1 - تقویت کننده معکوس کننده

2 - تقویت کننده غیر معکوس کننده

3 – بافر منفی و بافر مثبت

4 – جمع کننده

5- مقایسه کننده

6 -  مشتق گیر

7 – انتگرال گیریکسو ساز ایده آل

 و . . . . . 






نظرات 741 چیست ، تقویت کننده عملیاتی چیست ، تقویت کننده های تفاضلی ، انواع تقویت کننده عملیاتی ،


طریقه بایاس کردن ترانزیستور !

برای استفاده از یک ترانزیستور به عنوان تقویت کننده ابتدا باید آنرا بایاس نمود برای اینکار در ترانزیستور باید دیود بیس امتر ترانزیستور در بایاس موافق و دیود کلکتور بیس ترانزیستور در بایاس مخالف قرار گیرد  و سپس ترانزیستور را در یکی از آرایش های امیتر مشترک - بیس مشترک - کلکتور مشتر قرار داد و به آن ورودی و خروجی اعمال نمود . 

به طور کلی بایاس کردن به معنای تغذیه نمودن و اعمال ولتاژ به صورت صحیح به هر قطعه ای از جمله ترانزیستور می باشد و در صورتی که بایاسینگ صحیح انجام نشود ترانزیستور نیز به صورت درست عمل نکرده و تقویتی صورت نمی گیرد ، ولتاژ بایاسینگ ترانزیستور بین 4.5 تا 12 ولت و در بعضی ترانزیستورهای قدرت تا 24 ولت نیز می رسد که بستگی به نوع ترانزیستور دارد .






نظرات نحوه بایاس کردن ترانزیستور ، بایاسینگ چیست ، بایاس کردن چیست ، طریقه بایاسینگ ترانزیستور ،


نام های ترانزیستورها چگونه انتخاب می شوند!

در نامگذاری ترانزیستورها سه روش مشهور در دنیا وجود دارد . تعدادی از کارخانجات در گوشه کنار دنیا نیز از روش خود استفاده می کنند .

نامگذاری به روش ژاپنی : در این سیستم نامگذاری با عدد 2 شروع می شود و بعد از آن حرف S می آید وبعد از این حروف ، حروف A - B - C - D  می آید .

نامگذاری به روش اروپایی : در این روش ترانزیستور را با حرف OC , OD نمایش می دهند که به دنبال آن نیز دو تا چهار عدد میآید ، OC برای ترانزیستور های کم قدرت و OD برای ترانزیستورهای پر قدرت به کار می رود .

نامگذاری به روش آمریکایی : در این روش نیز نام ترانزیستور با حروف 2N شروع می شود .






نظرات طریقه نامگذاری ترانزیستورها ، اسم ترانزیستورها ، جدول نامهای ترانزیستورها ،


ناحیه های کار یک ترانزیستور !

ناحیه قطع : ناحیه ای است که جریان بیس صفر ترانزیستور هنوز به آستانه هدایت نرسیده است ، در ناحیه اشباع جریان بیس صفر ، جریان کلکتور صفر و ولتاژ کلکتور امیتر برابر با ولتاژ منبع می باشد

ناحیه فعال : در این ناحیه ، ترانزیستور در حال هدایت است و با تغییرات زیاد ولتاژ کلکتور امیتر تغییرات جریان کلکتور کم می باشد لذا جریان بیس مخالف صفر ، جریان  کلکتور مخالف صفر و ولتاژ کلکتور امیتر نیز مخالف صفر یا همان بیشتر از صفر می باشد . 

ناحیه اشباع : ناحیه ای است که ترانزیستور در حال هدایت است ولی با تغییرجزئی ولتاژ کلکتور امیتر تغییرات بسیار زیادی در جریان کلکتور مشاهده می شود . لذا جریان بیس ، جریان کلکتور ، ولتاژ کلکتور امیتر مخالف صفر بوده و ولتاژ کلکتور امیتر تقریبا 0.2 ولت می باشد . 






نظرات ناحیه اشباع ترانزیستور ، ناحیه فعال ترانزیستور ، خط بار ترانزیستور ، ناحیه های ترانزیستورها ،


ترمیستور چه قطعه ای است !

ترمیستور یک مقاومت متغیر حرارتی است که مقدار آن در اثر تغییرات گرما تغییر می کند . ترمیستور ها دو نوع هستند : مقاومت با ضریب حرارتی منفی NTC ، در این قطعه وقتی که دما بالا رود مقدار مقاومت الکتریکی کاهش می یابد ، این مقاومت را مقاومت NTC می نامند و  مقاومت با ضریب حرارتی مثبت PTC ، در این مقاومت هم وقتی که دما بالا برود مقاومت نیز افزایش پیدا میکند . با استفاده از این خاصیت یعنی تغییر مقاومت در اثر دما ترمیستور ساخته می شود که از آن جهت تبدیل دما به انرژی الکتریکی استفاده می شود.






نظرات مقاومت متغیر با دما ، نام سنسور تشخیص دما ، NTCچیست ، PTCچیست ،


لذت الکترونیک در شبکه ها




آرشیو مقالات سایت

آموزش ساختن باطری خورشیدی کاتالوگ آی سی های پرکاربرد دانلود کتاب کیتهای مشهد کیت دانلود کتاب مشخصات... آموزش ساخت ربات مسیر یاب دانلود چندکتاب و مدارجالب دانلودنرم افزار ادیسون 5 چندمدارساده فلزیاب مدارمیکروفن مخفی ساده فرستنده اف ام قدرتمند مبتدی نرم افزارهای الکترونیک دانلود چندین پروژه الکترونیک آشنایی با سیگنال ژنراتورRF زبان فنی الکترونیک لیست دروس کاردانی الکترونیک تشریح قطعات الکترونیک انواع ،ساختاروقطعات رباتها عیب یابی بردهای الکترونیک جدول توان مصرفی لوازم برقی ساختار ربات های پرنده دانلود تحقیق رشته الکترونیک چند مدار الکترونیکی دیگر کلمات کلیدی وبلاگ سمبل المانهای الکترونیک ابرواژه ها وبلاگ مقالات پاورپوینت مقالات الکترونیک کاتالوگ ترانزیستورهای... کاتالوگ سنسورهای پرکاربرد آموزش ساخت تابلو روان مقالات متفرقه آموزشکده های فنی حرفه ای دانلود کتابهای 301 مدار کتب و جزوات الکترونیک مشابهات ترانزیستورها مشخصات قطعات متفرقه آموزش الکترونیک معرفی پست های سایت مقالات آموزشی الکترونیک مقالات avr تعاریف الکترونیک

دسته بندی موضوعی

پروژه های دانشجویی با avr - ‏ ساخت پیل خورشیدی - آینده شغلی الکترونیک - ساخت سلول خورشیدی - کاتالوگ آی سی های پرکاربرد - باطری خورشیدی - پایه های igbt - طریقه ساخت یک باطری خورشیدی ارزان - فرستنده اف ام قوی - ساخت پروگرامرساده برای AVR - پروژه ساخت الکترونیک - پروژه ساخت برق - پروژه ساخت پاوربانک موبایل - پروژه ساخت ربات مین یا - پروژه ساخت زیر دریایی ماکت - پروژه ساخت فانکشن ژنراتور - پروژه طراحی ربات زیردریایی - پروژه های - پروژه های آماده با avr - پروژه های الکترونیک - دانلود پروژه های... - پروژه های الکترونیک ساده - پروژه های ای وی آر - پروژه های جالب رشته الکترونیک - پروژه های حرفه ای برای رشته الکترونیک - ‏ دانلود پروژه رشته الکترونیک - ‏ ربات مسیر یاب ساده - ساخت پنل خورشیدی - ساخت پیل خورشیدی - ساخت پیل نوری - ساخت تابلو led - ساخت تابلوروان - ساخت تایمر ساده با 555 با PCB - ساخت ترانس افزاینده - ساخت ترانس برای شوکر - ساخت چراغ حیاط - ساخت چراغ قوه قوی - ساخت چشمک زن با برق شهری 220 - ساخت چوک قوی شوکر - ساخت دزدگیر حساس به لرزش - ساخت دوربین مداربسته - ساخت ربات هواپیما - ساخت رباتهای مسیریاب - ساخت سلف فرستنده اف ام - فرستنده بدون سلف - فرستنده ساده و قوی اف ام - فرستنده صدای قوی - فرضیه یابی در تعمیر لوازم برقی - فرق hdوsd - فرق بین اچ دی و اس دی - فرق بین برق سه فاز و تکفاز - فرق بین برق و الکترون - فرق و تفاوت رله با کنتاکتورها - فرق وات با ولت - فلاشر 220 volt شهر - فلزیاب نیم متری - فلوچارت آموزش تعمیر اتو خانگی - فلیپ فلاپ چیست - فوق دیپلم - فیبر استخوانی چیست - فیش تصویر مستطیلی - فیش خروجی تلوزیونهای قدیمی - فیلتر پایین گذر چیست - فیلتر چیست - فیلتر میان نگذر چیست - فیلتر میانگذر چیست - فیلتربالاگذر چیست - فیوز اتوماتیک - فیوز الکترونیکی - فیوز رله ای - فیوزبیت های میکرو - فیوزچیست - قالب جدید وبلاگ - قطعات الکترونیک نایاب - کاتالوگ 8086 - طریقه ساختن پروگرامر برای avr - طریقه ساختن وبلاگ - طریقه شمارش مقدارخازن عدسی - طریقه صحیح لحیم کاری - طریقه فهمیدن اولیه ترانسها - طریقه فهمیدن محل خرابی در تعمیرات - طریقه محاسبه توان الکتریکی - طریقه محاسبه خازنهای عدسی - طریقه محاسبه مقدار آمپر - طریقه محاسبه مقدار یک مقاومت - طریقه محاسبه مقدارمقاومتها - طریقه محاسبه ولتاژ - طریقه محاسبه ولتاژ ترانس ها - طریقه مدارچاپی - طریقه نامگذاری ترانزیستورها - طریقه نصب و کرک کردن مولتی سیم جدید - طریقه کار با قطعات الکترونیکی - طریقه کار با مولتی متردیجیتالی - طریقه کارباپترن ژنراتور - طریقه کارباسیگنال ژنراتور - طریقه کاربامولتی مترعقربه ای یا آنالوگ - طریقه کارباهویه - ظاهر خازن ها در مدار - علائم قطعات الکترونیکی در مدارات - علائم نمایانگر خازن در مدار - علامت خازن ها در مدارات الکترونیکی - علامت دیود زینر در مدارات - علامت دیود معمولی در مدارات الکترونیکی - علامت مقاومت متغیر یا پتانسیومتر در... - علامت مقاومت ها در مدارات - علامت و شمای فنی ترانزیستور IGBT - عملکردمولتی سیم - عوارض برق گرفتگی - عیب یابی برد - عکس های با کیفیت قطعات برقی - فتو دیود ها چیست اند - فرستنده اف ام 3 وات - فرستنده اف ام بردبالا - پایه های TIP31 - پایه های TIP32 - پایه های TIP41 - پایه های TIP42 - پایه های آی سی 7400 - پایه های آی سی 741 - پایه های آی سی 7447 - پایه های آی سی LM324 - پایه های ترانزیستور 2n2222 - پایه های ترانزیستور 2N3906 - پایه های ترانزیستور BC107 - پایه های ترانزیستور c1815 - پایه های ترانزیستور s9014 - پایه های ترانزیستور فت fet - پایه های ترانزیستور2N3904 - پایه های ترانزیستورBD - پایه های ترانزیستورMJE - پایه های ترانزیستورفت 2N3819 - پایه های تریستور - پایه های تریستور C106D - پایه های رگولاتورهای ولتاژ - پتانسیومترچیست و چه کاری انجام میدهد - پترن چیست - پروژه الکترونیک - پروژه باحال برای رشته الکترونیک - پروژه بامیکروکنترلرavr - پروژه برای رشته الکترونیک - پروژه برای رشته الکترونیک - پروژه برای کارشناسی الکترونیک - پروژه تست کننده مادون قرمز - پروژه تست کننده کنترل - پروژه رایگان برای مقطع کاردانی... - باطری های کوچک - بایاس کردن ترانزیستوهای bjt - بایاس کردن چیست - بایاس کردن یعنی چه - بایاسینگ چیست - برق 3 فازچیست - برق تکفازچیست - برنامه آیسی atmega8 - برنامه الکترولب چیست - برنامه اندروید آزمایش مدارات الکترونیکی - برنامه اندروید برقی - برنامه تابلوروان ساده - برنامه شبیه سازی مدارات فرمان - برنامه فلاشر قابل کنترل چند حالته - برنامه نویسی ای وی آر - برنامه نویسی فلاشر با atmega8 - برنامه های اندروید رشته الکترونیک - برنامه های رشته الکترونیک - برنامه های رشته برق برای اندروید - برنامه های شبیه سازی مدارات الکترونیک - برنامه های گوناگون رشته الکترونیک - برنامه کیبورد رایانه برای میکروکنترلر - بهترین PLC خوب - بهترین چوک برای شوکر - بهترین روش ساخت فیبرمدارچاپی - بهترین مدارات الکترونیکی - بهترین وبلاگ درزمینه الکترونیک - بیشتر کردن عمر باطری - پارامترهای ولتاژ الکتریکی - پاورپوینت cny70 - پاورپوینت HDوSD - پاورپوینت استرین گیج - پاورپوینت درباره ربات مین یاب - پاورپوینت درباره سنجش سرعت - پاورپوینت درمورد سنسورها - پاورپوینت سنسور فتوسل - پاورپوینت سنسور گاز - پاورپوینت سنسور مادون قرمز - پاورپوینت سنسورالقایی - پاورپوینت سنسورتشخیص رنگ - پاورپوینت سنسورها - پاورپوینت سنسورهای القایی - پاورپوینت سنسورهای بدون تماس - پاورپوینت کنفرانسی سنسورها - پایه های 555 - پایه های 741 - پایه های 780 - پایه های BT136 - کاتالوگ ترانزیستورها - کاتالوگ سیگنال ژنراتورRF - کاتالوگcny70 - کاربردcny70 - کاربردسیگنال ژنراتورRF - کاردستی های الکترونیک - کتاب آموزش مدارهای الکتریکی - ‏کتاب ترانزیستورها - گزارشکار تمام جلسات کارگاه الکترونیک - گزارشکار دوربین مداربسته - گزارشکار کارآموزی نصب دزدگیر اماکن - گزارشکار کارگاه الکترونیک کارشناسی... - گیتهای منطقی - لذت الکترونیک - لغات پرکاربردانگلیسی در الکترونیک - لوکس متر دیجیتالی - لیزرچیست؟ - لیست آموزشکده های کشور - لیست درسهای کاردانی الکترونیک - لیست فروشگاه های قطعات الکترونیک - ماژولهای کنترل از راه دور آماده با... - ماهواره در زندگی امروزی - ماکت ربات زیردریایی - مبدل دی سی به دی سی - مبدلdcبهdc - مجموعه پروژه های رشته الکترونیک - مجموعه مدارات بی نظیرالکترونیکی - مجموعه مدارهای جالب برای پروژه رشته... - محاسبات چوک ها - محاسبات مخصوص آنتن ها - محاسبه جریان الکتریکی - محاسبه جریان برای تابلو ال ای دی - محاسبه منبع تغذیه تابلو ثابت - محل قرار گیری فیوز در مدارات - مدار - مدار اف ام بدون کویل - مدار الکترونیکی پل دیود یکسوساز - مدار الکترونیکی رادیو جیبی FM - مدار پاوربانک موبایل - مدار پنل خورشیدی - مدار تایمر به همراه پی سی بی - مدار تبدیل RGB - مدار تبدیل ولتاژ 6 و 12 ولت به بیشتر - مدار تست کننده ریموت - مدار تست کننده کنترل تی وی - مدار تعیین سطح صدا - مدار تقویت کننده ماسفت - مدار تنظیم کننده اتوماتیک دما - مدار چراغ چشمک زن سه تایی ساده - مدار چراغ قوه ساده - مدار چند برابر کننده ولتاژ دی سی dc - مدار دزدگیر ساده برای منزل - مدار دزدگیر موتور سیکلت - مدار دو برابر کننده دی سی - مدار ربات جنگجو - مدار ساده پروگرامر برای میکروکنترلرها - مدار ساده چراغ راهنمایی رانندگی - مدار ساده رمز - مدار شارژر بیسیم - مدار شوکر باحال - مدار فانکشن ژنراتور - مدار فرستنده رادیویی برد بالای قوی - مدار فرستنده صداهای اطراف فالگوش - مدار فرمان دستگاه - مدار فیوز برقی - مدار فیوز داعمی - مدار قفل رمز الکترونیکی با ای وی آر - مدار قفل رمز الکترونیکی بدون ای وی آر - مدار قفل رمز الکترونیکی ساده - مدار میکروسوییچ - مدار نقشه تایمر به همراه PCB - مدار و نقشه آنتن مرکزی - مدار و کیت چراغ چشمک زن ساده - مدار ولتمتر دیجیتالی ساده - مدار555 - مدارcny70 - مدارآداپتور30ولتی - مدارا بوستر آنتن تلوزیون - مدارات اسیلاتور - مدارات الکترونیک - مدارات الکترونیک جالب - مدارات الکترونیک رایگان - مدارات الکترونیک سرگرم کننده - مدارات الکترونیک عملی - مدارات الکترونیک کاربردی - مدارات با8051 - مدارات جالب و جدید الکترونیکی - مدارات جدیدوساده - مدارات خارجی عملی - مدارات رایگان با avr - مدارات روزالکترونیکی - مدارات ساده فلزیاب - مدارات فرمان رشته برق صنعتی - مدارات فرمان کارخانجات - مدارات فلاشر برای لامپ های بزرگ پر قدرت - مدارات مبتدی الکترونیک - مدارات متعادلگر دما - مدارات و نقشه های کاربردی و عملی... - مدارات کم یاب الکترونیک - مدارت باحال الکترونیکی - مدارتایمر5دقیقه ای - مدارتبدیل ولتاژمستقیم - مدارثابت کننده ولتاژ - مدارخوب برای پروژه ساخت - مداردوربین مداربسته - مداردوربین های مداربسته - مدارشوکر الکترونیکی جدید - مدارشوکرالکترونیکی حرفه ای -

طراحی پوسته توسط تیم لذت الکترونیک