لوازم الکترونیکی از قطعات حساس و ریزی از جمله آی سی ها تراشه های و خازن ها و مقاومت و ترانزیستور تشکیل شده اند که باید به لطافت و حساسیت با اینگونه وسایل برخورد شود ، در زیر می خواهیم چند مورد از نکات مهمی که در نگهداری و تعمیرات لوازم الکترونیکی حائظ اهمیت هستند را برای شما دوستان بازگو کنیم ؛
1 - از قرار دادن لوازم الکترونیک در مکان های مرطوب خود داری کنید زیرا باعث صدمه دیدن برد داخل آن می شود.
2 - از ظربه های قوی به وسایل الکترونیکی خود داری نمایید .
3 - دستگاه های الکترونیکی را در مکان هایی قرار دهید که تهویه هوا براحتی صورت می گیرد.
4 - از ریختن آب بر روی دستگاه های الکترونیکی خود داری کنید .
5 - دستگاه های الکترونیکی را سریع و پشت سر هم خاموش و روشن نکنید .
6 - باطری هایی که شارژی می باشند را خالی نگذارید و سعی کنید همیشه داخل آنها کمی برق وجود داشته باشد تا معیوب نشوند.
آیا می خواهید یک مبدل ولتاژ دو برابر کننده داشته باشید که ولتاژ 6 ولتی شما را به 12 ولت تبدیل کند ؟ بله این کار شدنی و کاملا عملی است اما باید توجه داشته باشید که در طی این عملیات مدار جریان ورودی را دریافت و تبدیل به ولتاژ می کند و طبیعتا در خروجی ولتاژ بیشتر و جریان کمتری داریم ، پس هرگز به فکر این نباشید که یک مداری داشته باشید که برق و توان شما را دو برابر کند ، مدارات دوبرابر کننده تنها جریان را کاهش می دهند و در ازای کاهش جریان الکتریکی ولتاژ خروجی را افزایش می دهند .
در زیر یک کتاب الکترونیکی پی دی اف آماده کرده ایم که حاوی مدار و لیست قطعات و توضیحات مختصری راجع به مدار می باشد و می توانید آنرا دانلود نمایید ، توجه داشته باشید که لینک دانلود از سایت پرشین گیگ است و باید ابتدا روی دکمه زیر کلیک چپ کنید
نوع فایل : pdf
حجم فایل : 300 کیلوبایت
رله ارت فالت یا ( EARTH FULT ) یک قطعه مهم و کاربردی برای تشخیص جریان نشتی و اتصال به زمین می باشند ، این رله ها به محض احساس نشت جریان به زمین جریان اصلی را قطع می کنند و مانع از برق گرفتگی و کاربردهای گسترده ای در برق صنعتی دارند و تقریبا در 80 درصد مدارات فرمان برق کارخانجات و دیگر اماکن مورد استفاده قرار می گیرند .
مشخصات رله های ارت فالت به صورت زیر است :
1 - قابلیت تشخیص دادن جریان های نشتی به زمین
2 - قابلیت تنظیم رنج جریان نشتی از صفر تا صد در صد
3 - قابلیت تنظیم رنج جریان نشت شده از چند میلی آمپر تا صد آمپر
شکل زیر یک نمونه رله ارت فالت را نشان می دهد
شرکت های زیادی در زمینه تولید دستگاه های پی ال سی (plc) فعالیت دارند که قصد معرفی چند عدد از مشهور ترین و برجسته ترین این شرکت ها را در این پست داریم که دستگا ههای تولیدی این شرکت ها حرف اول را در دنیا می زنند و از نظر کیفیت رتبه بالایی دارند .
اولین شرکت معتبر شرکت زیمنس است که چندین سال در این زمینه فعالیت دارد .
دومین شرکت کامپکت می باشد که تولیدات خوبی دارد .
شرکت های دیگری از جمله فتک و اینتل و لوتک و . . . نیز در این زمینه فعالیت دارند
زبان برنامه نویسی پی ال سی در ورژن های مختلف متفاوت می باشد
سلام دوستان و کاربران گرامی سایت لذت الکترونیک ؛ امروز چارت درسی رشته کارشناسی ناپیوسته الکترونیک را برای شما قرار می دهم که به صورت منظم ترم بندی شده است و می توانید برای کمک در انتخاب واحد خود از آن استفاده نمایید ، فقط دقت داشته باشید که دانشکده های مختلف دروس متفاوتی دارند و باید دروس خود را در این چارت کنترل نمایید تا کم و کسری و یا اضافه نداشته باشد . تعداد کل واحد های کارشناسی ناپیوسته رشته الکترونیک 76 واحد می باشد .
دروس ترم اول : 19 واحد
ریاضی عمومی - مدارهای الکتریکی - الکترونیک صنعتی - معادلات دیفرانسیل - زبان خارجه - اندیشه اسلامی 2 - یکی از دروس جبرانی که در کاردانی نگذرانده اید
دروس ترم دوم : 20 واحد
زبان تخصصی - خطوط انتقال مخابراتی - آزمایشگاه مدارهای الکتریکی - آزمایشگاه مدارهای الکتریکی - مباحث ویژه - نرم افزارهای کاربردی - برنامه سازی کامپیوتر - انقلاب اسلامی - یکی از دروس جبرانی که در کاردانی نگذرانده اید
دروس ترم سوم : 19 واحد
محاسبات عددی - آزمایشگاه مدارهای الکترونیکی - مدارهای الکترونیکی - آزمایشگاه اصول میکروکامپیوتر - اصول میکروکامپیوتر - تربیت بدنی 2 - متون اسلامی
دروس ترم چهارم : 18 واحد
منابع تغذیه - کنترل کننده های صنعتی - آزمایشگاه مدارهای مخابراتی - آزمایشگاه سیستم های کنترل خطی - آزمایشگاه مدارهای مجتمع خطی - شبکه های کامپیوتری - کارآموزی - پروژه - تاریخ اسلام
برخی از منابع اصلی درسی برای واحد های رشته کاردانی ناپیوسته الکترونیک را برای شما در این پست بیان می کنیم ، این منابع هم اکنون در آموزشکده های فنی حرفه ای روزانه تدریس می شود .
مدارهای الکتریکی . . . . . . کتاب مدار الکتریکی هیت و همچنین کتاب مدار الکتریکی جبردار
الکترونیک عمومی . . . . . . کتاب الکترونیک عمومی دکتر میر عشقی
ماشین های الکتریکی . . . . کتاب چاپمن
رله قطعه ای الکترونیکی به شکل مربع و مستطیل است که معادل کنتاکتورهای الکتریکی عمل می کند ، رله ها در انواع و ولتاژ های مختلفی ساخته می شوند و در بازار و مدارات الکتریکی و دستگاه های الکترونیکی به فراوانی وجود دارد ، کاربرد رله در قطع و وصل جریان الکتریکی به وسیله یک جریان دیگر است ، در رله یک آهنربای الکتریکی وجود دارد که زمانی که ولتاژ به آن اعمال می شود به شکل آهنربا در می آید و باعث می شود کنتاکتهایی که در رله کارگذاری شده اند جا به جا شوند و در نتیجه مانند یک کلید چند جریان متفاوت را قطع و وصل کند ، بدین ترتیب عمل قطع و وصل یا سوییچ کردن توسط خود مدار و یک جریان الکتریکی انجام می شود و دست انسان در این کار نقشی ندارد و این از خصوصیات اصلی رله است .
یک نمونه رله چند کنتاکتی
مزیتی که رله نسبت به قطعات مشابه دیگر از جمله ترانزیستور دارد این است که می تواند ولتاژ ها و جریان های بسیار بالایی را براحتی و بدون مشکل قطع و وصل کند . ، رله ها در ولتاژ ها 3 و 6 و 12 و 24 ولتی و بیشتر موجود می باشند که این ولتاژ نشانه ولتاژ لازم برای راه اندازی رله است ، بدیعی است که رله توانایی قطع و وصل کردن ولتاژ های خیلی بالاتری را داراست . اگه خوب بود برای موفقیت نویسنده صلوات بفرست
رادیو گوشی چیست ؟
رادیو گوشی مداری است که قادر است چند عدد ایستگاه رادیویی قوی را دریافت نماید و توسط گوشی هدفون یا همان هندزفری صدای موج های دریافت شده را به سمع شما می رساند یعنی به نوعی رادیوی جیبی همراه می باشد و به رادیو گوشی معروف شده است .
مداری برای شما آماده کرده ایم که به کمک آن می توانید یک رادیو گوشی قوی موج اف ام FM بسازید و لذت ببرید - این رادیو فقط قادر است ایستگاه های رادیویی در محدوده اف ام را دریافت نماید و از دریافت ایستگاه های ای ام AM و ام دابلیو MW بی نصیب است .
توضیحات برای ساخت سیم پیچ ها : سیم پیچ L1 شش دور سیم روکش دار نازک 0.6 دور یک هسته استوانه ای هوایی به قطر 6 میلی متر می باشد و سیم پیچ RFC هم تعداد ده دور سیم روکش دار دور هسته استوانه ای هوایی به قطر 5 میلی متر میباشد .
جهت جریان الکتریسیته در مدارات الکتریکی و الکترونیکی همیشه از قطب منفی به قطب مثبت است ، همانطور که در شکل زیر می بینید جریان الکتریکی از قطب منفی باطری خارج می شود و پس از گذشت از مقاومت هایی که با یکدیگر موازی شده اند به قطب مثبت باطری می رسد و در آنجا مقداری تلف می شود اما بیشتر اتلاف انرژی در روی مقاومت ها صورت می گیرد .
این نمونه ای از جهت جریان الکتریکی است
سلام دوستان - سایت الکتراپکز امروز برای شما مدار خوب تهیه دیده است ، در مدار زیر یک لامپ 220 ولتی وجود دارد که با برق شهری کار می کند و بعلت وجود قطعه ای به نام ترایاک در مدار ، مدار نیز با برق شهر کار می کند و یک فلاشر یا چشمک زن خوب و قوی می تواند باشد . در زیر نمایی از مدار را می بینید :
شماتیک مدار فلاشر دویست و بیست ولتی
برخی از قطعات مهم مدار :
در مدار فوق DB3 یک دیاک است
BT 136 ترایاک مدار است
NEON لامپ نئونی است که در فازمتر ها موجود است و در بازار فراوان
L1 نیز همان لامپ 220 ولتی ما می باشد که بهتر از از نوع 40 یا 60 واتی باشد
لینک های مفید
آرشیو مقالات سایت
دسته بندی موضوعی